donderdag 15 januari 2009


Tja, toch alweer een poosje geleden dat we hier iets neerpenden.

Er wordt dan ook dagelijks gestaag doorgewerkt aan ons huis. Na de afbraak van het tuinhuis werd het tijd om aan het eigenlijke huis te beginnen. Badkamervloer werd uitgebroken om de gasleiding te vernieuwen, er worden stevige rekken in de kelder gemaakt, zodat we tegen het weekend de keukenspullen een verdieping lager kunnen stockeren, want: de huidige keuken wordt uitgebroken en volgende week donderdag brengen ze al het materiaal om de nieuwe keuken op te bouwen.

Het eerste werk was het uitbreken van een deuropening van waar later onze linnenkamer, wasruimte moet worden. Na het vernieuwen van enkele gasleidingen, die nu klaarliggen om aan onze nieuwe toekomstige leidingen te worden gekoppeld, gaat het uitbreken van de bestaande keukenvloer nu wel heel dicht bij komen. Onder de houten vloer liggen oude tegels, waarvan we hopen ze te kunnen recupereren in onze tuin. Deze moeten op hun beurt weggehaald worden, om daaronder een heel stuk weg te breken en een vloerplaat te gieten.

Nu ja....eindlimiet volgende week woensdag, dus!


Ondertussen is de moreel redelijk goed ;-)

Rond de kerstperiode merkten we toch allemaal dat we het moeilijk kregen ons plekje te vinden, zowel fysiek als psychisch. zeker nu de ruimte nog klein is, blijkt het moeilijk een stukje individualiteit te behouden. Maar ook daar merken we dat we groeien.....elke dag een stapje....

En nu we hoorden van de architect dat we alleen nog de goedkeuring van onze buren nodig hebben om ons tuinhuis te mogen bouwen, lijkt het plots wel in een stroomversnelling te geraken! Als het tuinhuis is goedgekeurd, wordt in principe het gehele bouwplan goedgekeurd, en kunnen we echt van slag. En wedden dat we enthousiast zijn?

1 opmerking:

Mieke zei

Ik vind het spannend!
Aangezien ik Heidi de woensdagvoormiddag nu in beslag neem, maak ik graag een afspraak zodra de nieuwe keuken geplaatst is.
Mag ik dan een kopje koffie bij jullie komen drinken?

Dikke knuffel
Mieke