maandag 22 september 2008

Een prachtige herfstdag, en dus kon een wandelnamiddag in het heuvelland niet ontbreken. Bovenop een heuvel een veldje met uitgebloeide zonnebloemen gevonden...Wannes en Soetkin als echte zonnekinderen hierin, natuurlijk!

Het resultaat is een vaas met 'net-geen-uitgebloeide-zonnebloemen' op onze keukentafel.

Vandaag is het herfst-equinox: een felle regenbui deze morgen, gevolgd door een heerlijke herfstzon, toverde prachtige septembernevels in onze tuin. Elk jaar opnieuw geniet ik van deze periode. Het bruisende zomerleven raakt wat verzadigd en vervloeit in een rustiger herfstsfeer. Tijd, dus, om aan het Michaelsfeest te denken.

dinsdag 9 september 2008


In het verleden werd er rond deze kachel heel wat gezeten, gerust, gepeinsd, gedagdroomd, gepraat. Bij de warme vlammen groeiden nieuwe toekomstdromen, werden plannen gesmeed.

Binnenkort is het onze beurt om rond deze vuurvlammetjes te zitten, om er elkaar te ont-moeten, om tot rust te komen, gedachten te laten opborrelen. Om met een goed glas wijn in de hand te genieten, om met de verbouwingsplannen op schoot te puzzelen hoe we verder gaan met het vele werk...

Er is inderdaad veel werk, en er zullen zeker nog heel wat momenten komen waarop we het niet meer kunnen overzien, waarop we zullen snakken naar een stukje rust.

Maar zoals ik het hierboven al schreef: dan zal er onze kachel zijn!

Heidi

zondag 7 september 2008

Schot in de zaak

Eindelijk kunnen we verder gaan met plannen, maar nu concreter. De huurhuizen zijn opgezegd : hoe het nieuwe huis er over drie maanden ook uitziet, we moeten verhuizen! En laat dat nu net een goed gevoel geven. Ook het zoeken naar een aannemer die begin november het dak onder handen moet nemen, krijgt stilaan vorm. We zijn benieuwd hoeveel verschil er in de prijsoffertes zullen zitten en wat het prijsverschil tussen ecologisch en niet-ecologisch zal zijn. We zitten met een heel beperkt budget, dus onze keus zal daar jammer genoeg ook wel van af hangen. Tenzij we de lotto winnen (moeten dan wel eerst meedoen) of een geldschieter vinden...

Ondertussen hebben we van de bank goed nieuws gekregen : de rente is iets gezakt, wat doorgevoerd wordt in onze lening (dank je wel, Pieter!). En ander goed nieuws is : de vorige eigenaar is een schat die ons geen strobreed in de weg legt (dank je wel, Hans!). Het is gek, maar alles wat tot nu toe met het huis te maken heeft, is eigenlijk heel vlot en zonder veel tegenwerking gelopen. Laat ons hopen dat het zo blijft! Eigenlijk kan het ook niet anders, want het huis straalt echt wel een positieve sfeer uit (nog eens dank je wel, Hans!).

We hebben ook al een mooie gezamenlijke aankoop gedaan : 16 stoelen, van een restaurant die gaat verbouwen. We moesten ze wel in Geel gaan halen, maar we hebben echt een batje gedaan. Ze zijn al in intensief gebruik en door alle gezinsleden goedgekeurd, inclusief door Bobbe de kat, die de stoelen als bedje gebruikt. We kunnen ook al beginnen inpakken in stevige dozen en nadenken over wat we dubbel hebben en zullen wegdoen.

Het komt echt wel naderbij. Zoals de tijd vliegt, zal het voor we het weten eind november zijn en zullen we met de praktische kan van ons project van start gaan. Spannend!!

Inge